Глава 
9

Деян.9  с толкованием
показать остальные стихи главы...

15
Рече же к нему Господь: иди, яко сосуд избран Ми есть сей, пронести имя Мое пред языки и царьми и сынми Израилевыми:

Деян.9:15  с толкованием

16
Аз бо скажу ему, елика подобает ему о имени Моем пострадати.

Деян.9:16  с толкованием

17
Пойде же Ананиа и вниде в храмину, и возложь нань руце, рече: Савле брате, Господь Иисус явлейтися на пути, имже шел еси, посла мя, яко да прозриши и исполнишися Духа Свята.

Деян.9:17  с толкованием

18
И абие отпадоша от очию его яко чешуя: прозре же абие, и востав крестися,

Деян.9:18  с толкованием

19
и приемь пищу, укрепися. Бысть же Савл с сущими в Дамасце учениками дни некия:

Деян.9:19  с толкованием

20
и абие на сонмищих проповедаше Иисуса, яко Сей есть Сын Божий.

Деян.9:20  с толкованием

21
Дивляхуся же вси слышащии и глаголаху: не сей ли есть гонивый во Иерусалиме нарицающыя имя сие, и зде на сие прииде, да связаны тыя приведет ко архиереем?

Деян.9:21  с толкованием
показать остальные стихи главы...

Толкования на стих Деян.9:18
этой книги Священного Писания


Толкование блаженного Феофилакта Болгарского
 

Толкование блаженного Феофилакта, Архиепископа Болгарского на Деяния Святых Апостолов

Деян.9

Глава 
9

Деян.9  с толкованием

Пойде же Ананиа и вниде в храмину, и возлож нань руце рече: Савле брате, Господь Иисус явлейтися на пути, имже шел еси, посла мя, яко да прозриши, и исполнишися Духа Свята. И абие отпадоша от очию его яко чешуя: прозре же абие, и востав крестися: И приемь пищу укрепися. Бысть же Савл с сущими в Дамасце учениками дни некия.
 

Деян.9:17 с толкованием
Посмотри, какое послушание после величайшего страха. Итак это были слова Анании, (изреченные им) не вследствие неверия, но вследствие страха и трепета. Савле брате, Господь явлейтися на пути, имже шел еси, посла мя. Тотчас знакомит его с именем Господа. И притом Христос не сказал ему (Анании): Я явился ему (Савлу), но (сказал): он научен Духом; и действительно (Иисус Христос) не являлся ему (лично), но конечно явился делами и действиями. Говорит: явлейтися; не сказал: ослепивший тебя и отклонивший поношение. Говорит: посла мя. Не мое, говорит, это дело. Я слуга благодати. Таким образом, они не могли ничего вымышлять от себя. И абие отпадоша от очию его яко чешуя. Чешуи отпадают и показывают, что воспаление сильно и что исцеление не подлежит сомнению. И востав крестися: и приемь пищу укрепися; потому что силы его слабели отчасти от путешествия, отчасти от страха, отчасти от голоду, а отчасти от малодушия. Заметь, что он не решился принять пищу до тех пор, пока не получил великих даров.