Глава 
22

Втор.22  с толкованием
показать остальные стихи главы...

2
Аще же несть близ тебе брат твой, ниже увеси его, собери я внутрь дому твоего, и да будут у тебе, дондеже взыщет их брат твой, и отдаси их ему.

Втор.22:2  с толкованием

3
Такожь сотвориши осляти его, и тако да сотвориши ризе его, и тако да сотвориши всему погубленому брата твоего: елика аще погибнут от него, и обрящеши я, да не возможеши пренебрещи я.

Втор.22:3  с толкованием

4
Аще увидиши осля брата твоего или телца его падшыя на пути, да не презриши я: возставляя да возставиши я с собою.

Втор.22:4  с толкованием

5
Да не будет утварь мужеска на жене, ни да облачится муж в ризу женску: яко мерзость есть Господеви Богу твоему всяк творяй сия.

Втор.22:5  с толкованием

6
Аще же улучиши гнездо птичие пред лицем твоим на пути, или на древе некоем, или на земли, и в нем птенцы или яица, и мати седит на птенцех или яицех, да не возмеши матере со птенцы:

Втор.22:6  с толкованием

7
отпущением да отпустиши матерь, птенцы же возмеши себе, да благо тебе будет и долгоденствен будеши.

Втор.22:7  с толкованием

8
Аще же созиждеши дом нов, и сотвориши ограждение дому твоему, и да не сотвориши убийства в дому твоем, аще падет падый от него.

Втор.22:8  с толкованием
показать остальные стихи главы...

Толкования на стих Втор.22:5
этой книги Священного Писания


Толкование преподобного Ефрема Сирина
 

Преподобный Ефрем Сирин. Толкование на книгу Второзаконие

Втор.22

Глава 
22

Втор.22  с толкованием

6
Аще улучиши гнездо птичие, и мати, седит на птенцех, или яицех, да не возмеши ея со птенцы, потому что матерь, оставленная в живых, может иметь других птенцов. Но если оставишь птенцов, взяв матерь их; то они умрут злою смертью. А если возьмешь и матерь и птенцов; то землю свою лишишь птиц. Закон предписывает иметь любовь и к птицам, какой же любви требует он от тебя к человеку? При сем помни и сие изречение: кто не любит убийцу, тот заботится о благосостоянии общества: и другое изречение: кто любит убийц, тот обнаруживает ненависть свою к убитым, и препятствует благоденствию живых, потому что жизнь их не избавлена от страха.

Втор.22:6  с толкованием